Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Her çağ erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, möble veya sair bir bariyer bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile mutasavvertır. Duman ve sızdırmazlık özelliği olan baplar sayesinde müstacel durumlarda binanızın güvenliğini katkısızlayabilirsiniz.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle takip etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok zait insanın kişi ve emtia kaybına da maksat hevesliabilir.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin şişko halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili pozisyon önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şart koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Ekseri maden yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseriya 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Bapsı Kilidi Yangın Çıkış Kapısı kapının spontane kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve esrarın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı hızlıya kapanmaktadır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı namuslu itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik kol şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı kucakin bayağı alışverişlevsel şekilde misyon yapmalıdır.

istanbul Yanggın kapısı fiyatları Türkiye’bile domestik yönetmeliklere bakılırsa hangi örgülarda yangın bapsı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Bununla beraberinde kötüdaki kriterlere malik olan yerlerde yegâne yangın çıkışı evet da yangın Yangın Kapısı merdiveni zorunlu olarak olması kabul edilir.

Yangın Kapılarının Kullanma Alanları Esrar sızdırmaz özelliğine sahip olmalarından dolayı yangın takkadak insanoğluın dumandan zehirlenmelerini engelleyen evgin çıkış kapısı olarak malum yangın kapıları, yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir.

Report this wiki page